Translate

7.4.2013

Ekologisia pergamenttikoruja, Ikiaikainen -sarja

Nyt vihdoinkin on ensimmäiset pergamenttikorut saatu verkkokauppaan.

Pergamentti on muokkaamatonta nahkaa, samaa, josta tehdään mm. rumpukalvoja. Sen valmistus on ekologista, siihen ei käytetä myrkkyjä. Materiaali on erittäin kevyttä, mutta kestävää. Korut on valmistettu värjäämättömästä nahasta ja viimeistelynä käytetty valkokultaa lehtikultana. Näin koruihin saadaan juhlavaa kimallusta.

Parhaimmillaan korut ovat hääkoruina. Siinä niiden keveys ja herkkyys tulevat parhaiten esiin. Nyt olen jo yhdet korut tehtyinä kevään morsiamelle ja yhdet on kesälle  tulossa. Alla muutamia kuvia verkkokauppaan tulleista koruista.

Pergamentista tehdyt hiuskorut ovat keveitä ja näyttäviä.

Lilja-riipuksessa voi melkein erottaa lehtisolukon
Kaulaketju voidaan tehdä helmien kanssa tai ilman, kuten tässä kuvassa.


Pergamentti on erittäin haastava materiaali, josta kaikki korut ovat uniikkeja yksilöitä. Tällä menetelmällä, jolla minä olen näitä tehnyt, ei tiettävästi kukaan maailmassa tee. Pergamenttihan on erittäin harvinainen korumateriaalina yleensäkin.


IKIAIKAINEN (sarjan nimi)

Herkkä kuin sudenkorennon siipi. Tai yön jääriite veden pinnalla – se, johon valo luo kuvioitaan. Pergamentista ja hopeasta. Ikiaikainen –sarjan korut kertovat luonnosta ja sen herkän mahtavista voimista. Ikiaikaisista.

Ei kommentteja: