Translate

27.4.2013

Äidille lahjana

Äitienpäivä lähestyy ja samalla alkaa miettiminen, mitä äidille lahjaksi tänä vuonna. Tarjontaahan on nykyään pilvin pimein.

Minä olen varannut korukauppaani tänä vuonna muutamia äidin rooliin liittyviä koruja. Yksi uutuuksista on tulevan ylioppilaan äidin toivomuksesta suunniteltu Ikiäiti-koru. Se kuvaa aikuistuvan lapsen itsenäistymistä ja äitiyden roolin säilymistä siitäkin eteenpäin. Vaikka se on suunniteltu lyyran tilalla pidettäväksi, se soveltuu erinomaisesti muidenkin aikuistuvien lasten äideille.

Elämän synty on toinen äitiyteen liittyvä kriipus. Se on käsityönä hopeasta muotoonsa vasaroitu riipus, jonka lintu-kuvio on juotettu munanpuolikkaan sisään. Siihen liittyvä tarina kuuluu:

Elämän synty
Nöyrästi taipuu pääni sen Suuren edessä. Elämän. Se syntyy munan sisällä, minussa. Arka itu, mutta minä kuulen: syvyyksissä virtaa väkevä virta, ei se minua jätä. Se on Elämä ja sen synty.

Uusia enkeleitäkin on syntynyt kivenistutusharjoitusten myötä.  Niille on istutettu zirkoni-sydän. Väreinä löytyy vaaleanpunainen, kirkas ja laventeli. Monia muitakin äidille sopivia koruja verkkokaupasta löytyy.

Ei kommentteja: