Translate

10.11.2015

Nettisivut uusittavina - itse tehden

Olen elämässäni ensimmäistä kertaa rakentamassa nettisivuja, eli nettikauppa on nyt työn alla. Katsotaan, mitä saan aikaan. Nykyiset eivät toimi kunnolla mobiiliympäristössä.

Keväästä lähtien tämän projektin käynnistäminen on ollut suurin energiasyöppö. Olen pyytänyt tarjouksia avoimen lädekoodin  ohjelmilla tehtävistä sivuista, vertaillut eri palvelujen tarjoajien sivuja ja hintoja sekä miettinyt ulkoasuvaihtoehtoja.  Kaikkein vaikeinta on ollut ratkaisun tekeminen pohjasta ja tekijästä.  Tämän vuoden kaikkien muiden projektien jälkeen piti katsoa kukkaron pohjalle ja lähteä tekemään sivuja itse.

Onneksi nykyään on palveluntarjoajia, joiden systeemeihin ei tarvitse koodaamisosaamista. Päädyin tekemään sivuja Kotisivukoneella. Kun kuitenkin haluan sivuista oman näköiset, haasteita silti riittää.

Nyt olen varannut aikaa sivujen tekoon siten, että karsin ohjelmastani lähes kaikki joulutapahtumat ja keskityn tähän. Toki tähän ratkaisuun vaikuttaa sekin, että myyntitapahtumiin valmistautuminen ja hoitaminen yksin sekä pitkien matkojen ajaminen alkaa olla jo liian rasittavaa. Ikä tekee tehtävänsä.

Kaikesta tästä johtuen nykyisen nettikaupan päivittäminen on jäänyt heikoksi. Uusimmat kuvat löytyvät parhaiten Facebookista.

Verkkokauppa tulee jatkossakin löytymään nykyisesta osoitteesta.

Ei kommentteja: