Translate

15.10.2015

Yönmustia Korppi- sarjan koruja rokkikansalle

Kuvautin Käsityömuseon näyttelyä ja muitakin tarpeita varten mustaksi värjätystä nahasta tehtyjä Korppi-sarjan pergamenttikoruja. Mukana oli myös joitain hopeakoruja. Tässä maistiaisia kuvista.


Malleiksi sain paikallisen muusikkopariskunnan; Noora ja Alexander Olifirenkon. Kuvaajana toimi Matti Häkkinen.


Noora soittaa viulua. Hänellä on hiuksissaan Korppi-sarjan koruista nahkainen pyörivä ruusuke, kaulapanta, jossa on mukana hopeaketjua, sulka-korvakorut ja boleron solmua peittää myös nahkainen pyörivä koru. Kaulaketjussa riippuu Elämän Synty -hopeariipus. Sormukset näkyvät paremmin lähikuvassa.Alexander on saanut korvaansa oman pääkallokorviksen lisäksi mustan Korppi- sulkakorviksen ja liivin rintamukseen siannahasta tehdyn rintaneulan.  Vähän samantapainen nahkakoru on myös kitaran hihnassa. Se näkyy pienenä yläkyvassa. Kaulassa on hopeariipus - josta itselleni tulee mieleen gallialais-sarjakuvan kilpi.


Alexander koristeli kitaransa korpilla ja rantessa on näyttävä musta Korppi-sarjan rannekoru. Siihen on laitettu koristeeksi vuoroveden hioma rantakivi. Hopeasormuksessa on vasarointikuvio.


Tässä kuvassa näkyy myös Nooran Kehrä-sarjan nenäkoru. Elämän Synty-riipus näkyy tässä aikaisempia kuvia paremmin..

Nooralla on sormissaan Metsänkeiju-sarjan sormukset sekä pikkusormessa kaiverruksin koristeltu sormus. Kuvassa näkyy myös solmuun kiinnitetty pergamenttiruusuke.

Tässä vielä näiden esillä olevien korusarjojen tarinoita:


KORPPI
Korppi on mustaksi muuttunut Ikiaikainen. Kuin piki tai hiili. Valitse se,kun haluat asuusi vahvaa tyyliä ja dramatiikkaa. Vaikka rannekoru, se vie sinut aikaan, jona metsästäjä ja sotilas jännittivät jousensa tuetuin rantein. Korppi soi tummaa säveltä, ja on siksi myös rokkarin valinta.
 
ELÄMÄN SYNTY
Nöyrästi taipuu pääni sen Suuren edessä. Elämän. Se syntyy munan sisällä, minussa. Arka itu, mutta minä kuulen: syvyyksissä virtaa väkevä virta, ei se minua jätä. Se on Elämä ja sen synty. 
 
METSÄNKEIJU
Metsänkeiju -korut ovat kuin tarina Pohjois-Karjalan satumaisista metsistä. Keiju on nukahtanut niitylle, ja nyt kaste valuu sen hiuksissa, ja katso - hiussuortuvan latvassa on pisara. Halutessasi voit nähdä koruissa myös veden aaltoilevan liikkeen ja pisarat purossa tai putouksessa.
 

 

 


Ei kommentteja: