Translate

26.11.2015

Uusi nettikauppa on auki

Olen viime viikot istunut koneella kuin tatti. Nyt aletaan olla maalissa. Uuusi nettikauppa on auki ja löytyy entisellä osoitteella, www.akoru.net.

Paine sivujen uusimiseen on syönyt energiaa koko vuoden. Vertailin vaihtoehtoja, kokeilinkin muutamia, pyysin tarjouksia avoimen lähdekoodin pohjalta tehdyistä kaupoista. Lopulta päädyin Kotisivukoneelle. Kukkaron pohjalle kurkattuani ainoa realistinen vaihtoehto oli lähteä tekemään sivut itse.

Ensin tein harjoituksen vuoksi ihan yksinkertaiset nettisivut lähisukulaiselleni. Samalla pystyi tutustumaan ohjelman periaatteisiin.

Seuraavaksi oman kaupan kimppuun. Minun tapani tehdä lienee vähän miehinen; eihän nyt ohjeiden lukemiseen kannata tuhlata aikaa, ei kun tekemään. Vieläkään en ole lukenut kuin muutaman yksittäisen ohjeen.

Minulla oli visio, millaiselta minun kauppani pitäisi näyttää. Valitsin valmispohjan, jota lähdin muokkaamaan. Muokkasin ulkoasua, muokkasin ja latasin taustakuvan toisensa jälkeen. Ei hyvä, otetaanpa uusiksi. Paljon aikaa meni fonttien ja tekstikokojen synkkaamiseen. Toin osan teksteistä kopioiden entisestä. Niiden kokojen ja fonttien kanssa meni aikaa - tupakkaa ei kuitenkaan.

Eniten yksittäisen asian kanssa painin, jotta sain tykkää-napin rakennettua etusivulle. Sillä kohtaa etsin ohjeita sieltä täältä, mutta luetun ymmärtämisessä oli varmaan aika lailla aukkoja. Lopulta sekin onnistui. Eihän minun luontoni sallinut pyytää apua ylläpidosta, vaikka siellä joka kerta ystävällisesti vastattiinkin yhteydenottoihini.

Eilen aamulla sain kytkettyä maksupalikat ja hosting-firmalta siirtoavaimet domainin siirtoon. Tänä aamuna koin yllärin. Klikkasin vanhan kauppani kirjanmerkkiä. Hups!  Olinkin uudessa kaupassani. Osoitteen siirron nopeudesta ylläpidolle kunniamaininta ja papukaijamerkki!

Tein testiostoksen. Homma hoitui. Sähköpostiviestitkin tulivat ihan kiitettävästi perille. Pientä fiilausta pitää vielä tehdä ja kuvia on jonkin verran uusitava.

Tällä kokemuksella voin liityä Kotisivukoneen suosittelijoihin. Jos minä, mummo 70 v, olen saanut tehtyä itse ensimmäisen verkkokaupan, jopa isommin ohjeita lukematta, kyllä tästä ehkä nuoremmatkin selviävät. Kun aloitat, kysy koodia.

Olen kiitollinen, jos viitsitte antaa palautetta niin kaupan ulkoasusta, toimivudesta kuin sisällöstäkin.

Ei kommentteja: