Translate

11.4.2014

Upeita tarinoita korukyselyn satona, osa 2

Purin viime postauksessani ensimmäiset 5-vuotisarvontakyselyn tulokset. Tässä lupaamaani jatko-osa palautteista, joiden julkaisemiseen sain luvan.

Ensin kysymykset, miten olette löytäneet koruni ja mikä koruistani on suosikkinne.

"Myyntitapahtumassa Katinkullassa kiertelin eri myyntipöydillä. Juuri ne ihanan punaiset korallihelmet pistivät silmääni heti eka kerralla ne nähtyäni. En tehnyt päätöstä heti vaan kiertelin muillakin myyjillä. Helmet vain jotenkin vetivät puoleensa, enkä voinut muuta kuin ostaa ne. Kannatti laittaa kauniisti esille, onneksi kukaan muu ei niitä ehtinyt ostaa kun olivat ainoat ja odottivat juuri minua!"

"täältä netistä, facesta, ihan sattumalta ..ehkä johdatusta ;)"  
"no tuo voittona oleva sormus vei kyllä sydämeni <3"

"Netissä ja ihan vahingossa.Mut kai oli tarkoitettu käyvän niin koska nämä on ihan mun oloisia."
"Kaikki hopeiset sormukset"

"Facebookissa näin ilmoituksen tästä arvonnassa ja kävin sitten blogissa katsomassa muita koruja, koska kuvassa ollut sormus oli niin hieno. Myös liljakaulakoru helmikoristeineen oli kaunis."

 "Olen käynyt sivuilla jo vuosia - tilannutkin. Taisin löytää jotenkin nettiyhteyksien kautta."
"
Yhä vieläkin: Sisin..."

"Netissä seikkailin. Olen syntynyt Nurmeksessa ja epäsäännöllisen säännöllisesti seurailen, mitä sinne rakkaalle synnyinseudulle kuuluu. Sieltä se jostain löytyi." "Nurmes korut ilman muuta."

"Netissä monta vuotta sitten, mutta valitettavasti muista, kuinka." "Sisin-sarja. Jotenkin samalla herkkä ja juhlava, mutta voi käyttää myös arkikäytössä."

"Tutuilla on ollut, netistä ja Joulumessuilta ne ihanat aarteet." "Kehrä"

"Facebookin suggested post."  "Kehrä-juhlaketju. Pidän kyllä koko sarjasta. Muoto on tavattoman kiehtova ja jotenkin runollinen, ajaton."

"Tutustuin sinuun Voimanaisissa. Kiinnostuin kauniista koruistasi, toki entisenä Nurmeslaisena myös sinusta, Airi! Netissä seikkailen aika-ajoin katselemassa ihanuuksiasi ja messuiltakin olen sinut koruinesi bongannut. Itsekin käsityöläisenä arvostan töitäsi ja yksilöllisyyttä. Ylpeänä kannan Nurmes-koruja ylläni!"

"Netissä, etsin hääkoruja ja löysin Sinut googlettamalla." "Ehdottomasti Yhdessä-sarja. Muutkin korut puhuttelevat, kauniita ja uniikkeja."  

Oman suosikkikorunne tarina

"Pieni ihana hopea/turkoosi risti. Mieheni osti sen minulle viime kesänä kun olimme kreikassa. Viimeksi sain ristin edesmenneeltä isältäni rippilahjaksi (reilusti yli 30v sitten ) ja se on jo aikapäivää sitten hukkunut. Tähän mieheni ostamaan ristiin ihastuin ikihyviksi, se on niin kaunis, pieni ja siro ja symboloi meidän liittomme uskollisuutta..ei ollut mikään miljoonan arvoinen timangiristi, vaan ihan hopeaa ja hintakin taisi olla joku 20e..mutta merkitys on sitäkin arvokkaampi. <3"

"Siskoltani lahjaksi kun olin voimieni äärirajoilla. Sain Anna Pusun Peppi korvikset,voimauttamaan ja tsemppaamaan eteenpäin."

"Juuri tuo arvonnassa oleva sormus. Ostin joskus vuosia sitten Modenasta Italiasta hieman samankaltaisen, joskin ei aivan yhtä hienon, sormuksen, jota käytin paljon. Kerran olin ottanut sen kuntosalilla pois, laittanut mielestäni laukkuun, kuten ennenkin ja kotona vasta huomasin, että sormus ei ollutkaan laukussa oli kaiketi jäänyt pukuhuoneeseen ja koristanee nykyisin jonkun toisen sormea. Toivottavasti sormus tuottaa hänelle yhtä paljon iloa kuin se tuotti minulle."

"Minulle tärkein koru on lapsena saatu kultainen sydänriipus pienellä punaisella kivellä, olen saanut sen isältäni yli 30-vuotta sitten. Se seuraa mukanani aina."

"Suosikkikoruni ovat Nurmes korvakorut. Ne ovat rakkaat ja voin pitää niitä arkena ja juhlana ja aina ilolla esittelen, kun niitä ihaillaan korvissani, nehän eivät olekaan mitkä tahansa korvakorut, vaan omalta synnyinseudulta kotoisin. Ihanat ja rakkaat lapsuusmuistot tulvahtavat aina mieleeni ja usein laitan korvikset korviini silloinkin, kun minulle tulee ikävä rakasta mummoani. Olen myös ostanut parhaalle ystävälleni samanlaisen riipuksen, osoituksena kuinka tärkeä hän on minulle."

"Kyllä se vihkisormus on. Valittiin sormus yhdessä, keltakultatainen, jossa pieni timantti. Se timantti on kantanut tuulissa ja tuiskuissa pian 18 vuotta."
 
 "Just ne Kehrä korut akaatilla. Lumosivat minut Nurmeksen Joulumessuilla Pielis-Areenassa. Ja yllätykseni oli suuri kun joulupukki toi minulle ne kaikki..kaula, ranne ja korvakorut. AIVAN IHANAT."
  
"Oma suosikkikoruni on isoäidiltä peritty sormus. Hän sai sen isoisältä seurustelusuhteen alkuaikoina Viipurissa. Vain joitakin vuosia myöhemmin isoisä kaatui talvisodassa ja isoäiti kasvatti isääni yksinhuoltajana köyhissä oloissa. Evakkojen elämä ei ollut helppoa. Asuin- ja työpaikat vaihtelivat ja sota-aikoina saatu tuberkuloosi vaati veronsa. Isoäiti oli herkkä ja kaunis nainen, joka ei koskaan täysin toipunut aviomiehen kuolemasta eikä hän enää avioitunut uudelleen. Käytän sormusta silloin, kun haluan ajatella isoäitiä ja hänen kertomuksiaan isoisästä ja Karjalasta. Sormuksessa on ohueen kultaiseen kehykseen kruunuistutettu safiiri, joka tuntuu jännästi vaihtavan väriään valaistuksesta riippuen. Välillä se on kirkkaan sininen kuin järvivesi ja välillä tummempi, jotenkin violetti. Väri, kuten elämäkin, voi muuttua nopeasti. ""Nuo Nurmes-korut ovat kalleimpia aarteitani äitivainaan hopeisen rinta/huivineulan lisäksi. Äidiltä saamani koru on aina ollut mielestäni yksinkertaisuudessaan kaunis, ja vasta reilu vuosi sitten sain tietää, että se on varhaisimpia Kalevala-koruja! Niistäkin pidän yleisesti!"
 
"
Menin naimisiin sydän nilkassa, eli Yhdessä-sarjan nilkkaketjuun koristautuneena.
Kävelin alttarille nilkkaketju vasemmassa nilkassa. Kun vihkiminen oli ohi, käännyimme yleisöön päin ja silloin koru oli keskellämme, koskettaen meitä kumpaakin.
Koru symboloi meitä parina ja muistuttaa tärkeästä päivästä ja varsinkin sen tunnelmasta. "
 


Monta koskettavaa tarinaa jää julkaisematta. Osa sen takia, että ette halunneet antaa niitä julkisuuteen, osa jäi pois valinnan vaikeuden takia.  

Lämpimät kiitokset vielä kaikille vastaajille. Näiden voimin jaksaa taas pakertaa pitkän aikaa. 

Ei kommentteja: