Translate

19.4.2014

Tanssin monia ulottuvuuksia

Pienellä paikkakunnalla yksikin aktiivinen ammattilainen saa paljon aikaan. Olin eilen Nurmes-talolla  paikallisen tanssiryhmän esitystä katsomassa. Aiheena oli tunnetilat.  Ryhmän vetäjä on ainoa tanssin ammattilainen. Suurin osa tanssijoista oli nuoria.

Osat ja esitettävät tunnetilat vaihtyivat suhteellisen nopeassa tempossa. Esityksen koreografiat oli jaettu ryhmäläisille. Kunkin osan alussa kerrottiin, mikä on aiheena oleva tunne ja mitä se eri ihmisille merkitsee. Koko tunteiden kirjo oli mukana ilosta ja rakastumisesta syyllisyyteen, menetyksiin ja aina kuoleman kohtaamiseen saakka. Olipa niin koskettava esitys, että kotimatka meni melkein itkien.

Minulle itselle lavatanssi on talvikauden ainoa kuntoilumuoto. Parhaimmillaan käymme 4-5 kertaa viikossa kursseilla ja viikohlopputansseissa. Kuntoiluna se on monipuolista liikuntaa, jolla saa takuuvarmasti pään tyhjennettyä viikon aherruksesta. Se hauskaa ja sosiaalista. Näin ikääntyneenä sillä voi ylläpitää niin muistia kuin tasapainoakin. Tosin nopeimmat lajit alkavat jo olla haastavia tässä iässä ja vanhasta tavasta poisoppiminen on sitkeimmin opittava läksy.

Meillä on viime syksystä saakka toiminut omatoiminen tangoryhmä, jossa harjoittelemme argentiinalaisen alkeita sekä wanhaa tangoa. Siinäpä sitä onkin muistitreeniä. Osa ryhmäläisistä on käynyt lauluesitysten taustalla rekvisiittana tanssimassa muutamia tangoja. Bomballa esiinnyimme Tangon taikaa -illassa orkesterin tauolla.


Koruntekijänä sain koruistaa esiintymisasut. Oli mielenkiintoinen projekti päästä valitsemaan tanssijan persoonaan ja asuun sopivaa korua. Kuvassa muutamia ryhmäläisiä. Kännykällä otetuissa kuvissa koruja ei kyllä juuri erota.


Ei kommentteja: