Translate

15.10.2013

Yksinyrittäjän arki vaatii voimia - tanssi antaa kuntoa

Yksinyrittäminen vaatii hyvää kuntoa, etenkin näin ikääntyneenä. Kun on geeneissa perinyt taipumuksen hurahtaa kaikkeen täysillä, voisin näperrellä koruja vaikka kellon ympäri joka päivä.

Korut pitää saada myös myytyä. Nettikauppiaana se tietää epätoivoista puurtamista kameran ja kuvankäsittelyohjelman kanssa.

Korualalla tarjontaa on niin paljon, että omansa esille saamiseen tarvitaan valtavasti työtä. Sivuja pitäisi uudistaa ja uutta sisältöä pitäisi olla jatkuvasti. Löydetyksi tuleminen tarkoittaa myös sitä, kauppaan pitää olla linkkejä mahdollisimman monesta oikenlaisesta paikasta. Hakukoneoptimointi pitää olla kunnossa. Oikeiden kohderyhmien tavoittaminen onkin sitten oma ongelmansa, joka hakee edelleen ratkaisuaa.

Sosiaalisen median laaja viidakko vaatii  läsnäoloa ja oikeaa sisältöä. Suomella ja savolla ei kovin pitkälle potkita. Google-kääntäjällä ei maailmaa valloiteta. Tästäkin huolimatta olisi mukavaa saada sivustolleen suomen lisäksi edes englanti.

Verkostoituminen on päivän sana. Siihen on onneksi monenlaisia kanavia, mutta aikaa sekin vaatii. Tyytyväiset asiakkaat ovat parasta mainosta ja parhaimmillaan myös aktiivisia mainostajia.

Korujensa kanssa pitää olla mukana messuilla ja muissa yleisötapahtumissa.  Jokainen messureissu tietää  noin viikon tiivistä valmistautumista. Matkat ja osallistumismaksut maksavat ja myynti on tänä aikana aina arvoitus. Suoran palautteen saaminen antaa uskoa ja intoa omaan tekemiseen. Omaa myyntitaitoaan pitäisi vielä hioa.

Vanhana byrokraattina teen itse kirjanpidon - oman lisäksi myös lähisuvulle. Haaveena on saada yritys tuottamaan sen verran, että voisi ostaa mahdollisimman monet oheispalvelut ulkopuoliselta ja keskittyä itse ydinosaamiseen. Jos ajat eivät parane, haaveeksi se voi jäädäkin.

Tähän kirjattujen töiden lista ei suinkaan ole tyhjentävä. Kun vuoroaan odottavien tehtävien suma kasvaa kaaokseksi korvien välissä, on aika pysähtyä kirjaamaan ne tärkeys- ja kiireellisyysjärjestykseen. Jo listan tekeminen helpottaa kaaosta. Siitä voi sitten vetää yli asioita sitä mukaa, kun saa niitä tehtyä edes jollekin tasolle.

Kaiken tämän tekemiseen ei yhden ihmisen aika ja voimavarat riitä. Ilman palavaa innostusta ei tätä myllyä jaksaisi. Minulle tärkein motivaatio on halu kokeilla, mitä vielä voi oppia, mihin saakka taitojaan kehittää.

Hyvä vastapaino ja kunnon ylläpitokeino on tanssi. Olen jo useita vuosia käynyt lavatanssikursseillä. Nyt viikko-ohjelmassa on tanssikurssi neljänä iltana viikossa. Sen lisäksi käymme vielä usein lauantai-iltaisin jossain tanssimassa.

Koko aikuisiän tanssineelle kursseillä vaikein asia on oppia pois vanhasta. Ennakointi on ollut minulle vaikeimmin pois kitkettävä tapa. Toki ikä hidastaa uusien kuvioiden oppimista ja koko kropan saamista mukaan liikkeeseen.

Suurimpana haasteena on tänä syksynä aloitettu argentiinalainen tango. Usko sen oppimiseen on edelleen lujilla. Harjoittelu toivon mukaan kuitenkin kehittää tai ainakin ylläpitää tasapainon hallintaa, muistia ja kykyä oppia vielä jotain uutta liikunnankin saralla.

Tanssissa liikunta musiikin tahtiin mukavien ihmisten kanssa on nautinto, vaikka ei pyrkisikään "tähtitanssijaksi".


Ei kommentteja: