Translate

21.10.2013

Jälleen kuvauskokeiluja

Kokeilin viikonloppuna korujen kuvaamista sisällä keinovalon avulla. Oikeastaan nyt vasta ihan konkreettisesti huomasin, miten paljon erilalise valot ja varjot muuttavat korun muotoa ja ulkonäköä. Tässä yhdestä ja samasta hopeariipuksesta otettuja kuvia. Kuvista ensimmäinen antaa parhaan kuvan riipuksen muodosta.


Ylärivin kuvat on otettu värittömän kuviolasin päällä. Alakuvassa mattalasin alla on harmaa kangas, väliä n. 15 cm. Riipuksen höyhenillä aikaansaadut kuviot näkyvät kuvissa varsin hyvin, mutta monissa muoto vääristyy tunnistamattomaksi.

Otin myös muutamia kuvia pergamenttikoruista. Sanoisin, että niiden kuvaaminen se vasta haastava laji onkin.


Jos kuviiin haluaa saada vangittua pergamentin keveyden ja herkkyyden, hopea onkin sitten jo ylivalottunutta. Vasemmanpuoleiset korut ovat poronnahkaa, joka on luonnonvaaleaa. Oikeanpuoleisissa koruissa on saksalaista, valkaistua pergamenttia.

Seuraavat kuvat pergamenttikoruista on otettu mustaa samettia vasten lahjakoteloissa.


Yläkuvan korujen pergamentti on osassa koruista  läpikuultavaa. Alakuvassa on jälleen poronnahkasta tehtyjä koruja.

En tiedä, miten selviän taas talven kuvaustarpeista kohtuulisesti. Kamerassa kuva näyttävät vielä ihan hyviltä, mutta eivät enää koneelle siiron jälkeen. Onhan tässä kuvaamisessakin menty melkoinen matka eteenpäin, mutta taitojen kasvaessa oma vaatimustaso nousee taitoja nopeammin,

2 kommenttia:

koruilija kirjoitti...

Ykköskuva kuvasarjassa on loistava - pinta on uskomattoman herkkä :)

Airi Hietala kirjoitti...

Kiitos, Meke. Tuo kuva on omakin suosikkini. Monissa muissakin kuvissa oli upeita värjä ja valoa, mutta otin nuo tylsätkin mukaan nimenomaan muotojen takia.