Translate

7.6.2012

Kukkasia pukuihin rumpunahasta (pergamentti)

Olen alkuvuoden kokeillut korujen tekemistä rumpunahasta. Toinen poro on nyt menneillään. Mataeriaali on hyvin haastavaa. Olen moneen kertaan ollut nakkaamassa sen jo nurkkaan. Sisupussi kun olen, aina on vain pitänyt kokeilla uudelleen ja uudelleen. Sen yhdistäminen hopeaan on varsin hankalaa. Se vaatii vielä työstämistä.

Materiaalina rumpunahka on kovaa, mutta erittäin kevyttä. Nahasta löytyy eri sävyisiä kohtia, läpinäkyvää, lähes valkoista tai sitten raidallista. Paksuuseroja on myös.
Viime aikoina olen keskittynyt lähinnä kukkien tekemiseen, Niitä voidaan käyttää suoraan pukuun kiinittävinä koristeina taikka niistä voidaan tehdä rintaneuloja. Materiaalin etuna tähän tarkoitukseen on sen keveys. Ohuessakaan kankaassa se ei vedä kangasta kurttuun. Kukkia voidaan käyttää juhlapukujen koristeluun tai pukujen tuunauksessa.

Kuvissa on eri mallisiksi tehtyjä kukkasia kiinnitetty pellavamekkoon. Koristeena on käytetty lehtikultaa, makeanveden helmiä ja kirkkaita kristalleja. Lehtikultaa on tarkoitus hankkia myös valkokultana, jolloin se sopii yhteen hopean kanssa. Kulta tuo kukkiin juhlapukuihin tarvittavaa glamouria.

Muiden korujen kokeilukuvia laitan lähiaikoina. Nettikauppaan nämä joutunevat kesän aikana.

2 kommenttia:

Eija kirjoitti...

Minusta ne ovat upeita. Itse kun en ole korujen ystävä, tai en niistä niin välitä. Tämän tapaisesta kuitenkin pidän, kaunis, yksinkertainen, näyttävä. Ei teennäinen.

Airi Hietala kirjoitti...

Kiitos, Eija. Muotoja tarttii vielä vähän miettiä, kun tekee uusia muottimalleja.