Translate

10.6.2012

Riipuskokeiluja rumpunahasta

Riipuskokeiluja olen tehnyt rumpunahasta kymmeniä. Useimmissa ongenmaksi muodostuu materiaalin keveys, joilloin riipus ei laskeudu ja pysy paikoillaan kovin helmosti. Tässä muutamia kokeiluja.

 Lehti toimii sikäli hyvin, että hopeapunos tuo siihen tarvittavaa lisäpainoa. Lehtikultaa siihen on laitettu ainoastaan muutama hippu toiselle puolelle.


Tässä on kokeiltu reikäisen nahan toimivuutta. Nahka on kupera ja taustana on hyvin ohut hopealevy, jonka kiinnitys tässä koekappaleessa ei ole ok. Periaatteessa riipus on varsin näyttävä ja toimii hyvin hopean kanssa.
Siipiajatus kiehtoo, mutta kehystystä pitää vielä miettiä. Materiaalin keveys sinällään sopii siipeen, mutta riipuksena se tuo tietyt ongelmat, joten painoa tarvitsis vähän lisää. Tässä voisi olla myös hieman enemmän kultaa.

Eri malleilla tehtystä limittäisistä/päällekkäisistä nahoista  saa ihan näyttäviä ja toimivia koruja. Hopeakoristeet ja helmet toimivat piristeenä. Kiinnitykset pitää vielä miettiä uudelleen.

Lapsen jalkapohja tässä riipuksessa tuo siihen hellyttävän elementin. Sopii esimerkiksi äidille lahjaksi.

Useammasta kukasta voidaan tehdä riipus kiinnittämällä ne nahkaan tai hopeaan. Näihin voidaan tarvittaessa lisätä lehtikultaa.

Tämäntapaiset reikäiset version hopeisilla koristeilla toimivat varsin hyvin. Niihin voidaan laittaa kultausta myös.Tässä on kokeiltu puolikasta kukkaa. Kukkiahan voidaan muutoinkin tehdä irtolehdistä, mutta lehdet pitää kiinnittää kunnolla toisiinsa, jotta ne pysyvät muodossaan.

Näistäkin kaipailisin kritiikkiä.

8 kommenttia:

Palaga kirjoitti...

Ensimmäinen ja viimeinen koru ovat erityisesti minun mieleisiäni!

Hienoja kyllä kaikki!

Anonyymi kirjoitti...

Minunkin mielestäni tuo viimeinen on erityisen kaunis.

Airi Hietala kirjoitti...

Kiitos palautteesta. Yritän vielä jossain vaiheessa saada kuvattua näitä videolle, jolloin ne ehkä saa paremmin näyttämään oikeilta.

Unknown kirjoitti...

Pidän yhä noista, missä materiaalin keveys ja läpikuultavuus on näkyvissä. Siksi tuo eka ja toka ei niinkään ole mun mieleen, jotenkin tukehtuu se matsku. Tuo siipi taas toimii :).

Nuo päällekkäiset tuo matskun kivasti esiin, ja maskotti tms. keskellä antaa kivan säväyksen, siinä vois olla vaikka joku kalliomaalausmainen hahmo, riimukirjoitusta tai eläimen jälki, jotenkin nivois luontoa siihen.

Tuo tokavika rei'itetty on upea :) yksinkertainen, mutta kertoo kaiken... voiskos tota vikaa kiehkuraa vaikka vähän takoa tasaiseksi?

Vika kukka on vähän raskas mun makuun, hopeasomiste upea, toimisi parillakin lehdykällä hienosti.

Mä laittaisin riipuksiin tukevamman riipuslenkin, tai sitten ihan paksusta hopealangasta taivuttaisin lenkin ripustukseksi.

On nää kyl upeita, mainiota, kun saat noin upeaa materiaalia koruiksi tehdä!

Airi Hietala kirjoitti...

Kiitos, Tanja! Mukava, kun ehdit paneutua näihin ja antaa palautetta. Minä jo ehdin tänään aikaisin herättyäni miettiä, että jätän nämä mut korut kokonaan pois ja keskityn pelkkiin kukkasiin.

Unknown kirjoitti...

Älä ihmeeessä, kyllä näissä on potentiaalia :)

MAXIN HOPEAT kirjoitti...

Rumpunahka ja hopea toimivat hyvin yhdessä, mielenkiintoisia koruja olet tehnyt. Viimeinen kukkakoru oli mieleeni. Kukan terälehdissä korostuu nahan läpikuultavuus herkällä tavalla. Jatka vain kokeiluja :)

Airi Hietala kirjoitti...

Kiitos kommenteista. Keveyden minäkin haluan noissa säilyvän. Katsotaan nyt, mihin suuntaan homma nyt kehittyy muottien tekemisen myötä.