Translate

10.7.2015

Peukalo keskellä kämmentä? Siirrä se, tule Valamoon kurssille.

Tällä ajatuksella olen kutsunut väkeä Valamon opiston hopeapajaan tutustumaan kädentaitokursseihin.  Itse olen täällä opiskelijamannekiinin roolissa kertomassa, että kuka tahansa voi oppia täällä erilaisia kädentaitoja, jos minä olen oppinut eläköityessäni tekemään hopakouja, vaikka peukalo onkin ollut keskellä kämmentä aloitusvaiheessa.

Päivät ovat kuluneet nopsasti aamusta iltaan. Väkeä on käynyt kotuullisesti. Aamulla olen tullut pajaan jo heti aamiaisen jälkeen ja palannut tänne vielä päivällisenkin jälkeen.

Kirkko iltavalaistuksessa ennen auringon laskua.


Tein Tuohukseen tällaisen hopeisen Valamo-kellon rintaneulaksi, jota voi käyttää myös riipuksena. Toivottavasti ihmiset löytävät sen  ja ottavat omakseen. Kellon sointi ei ole kovin voimakas, jotta ääni ei häiritse jatkuvassa käytössä.

Viinitupa ennen konserttia. Pöydällä yhden talkoolaisen matkasauva ja  unilääke.

Iltaisin luostarin viinituvassa on tarjoiltu Konevitsan luostarin kvartetin konsertteja. Komeaa on laulanta.  Olen käynyt kuuntelemassa laulajia useampana iltana, kun vierasmajassa ei ole kovin paljoa ajankulua. Siellä helposti nukastaa liian aikaisin, jotta unta riittäisi aamuun saakka.

Talkooviikosta on vielä pari päivää jäljellä. Toivottavasti kävijöitä riittää.

Ei kommentteja: