Translate

20.2.2015

Pergamenttia ja hopeaa messuilla ja näyttelyssä

Olen tänä vuonna työstänyt pergamenttikoruja -ja koristeita värillisinä. Aikataulu on ollut haasteellinen. Ensimmäiset värikokeilut tein vasta loppiaisviikolla. Kun ne näyttivät onnistuvan, piti kiireesti käynnistää tuotanto, jotta sain myös värillisiä koruja Juuan Kivikeskuksessa 24.1. avattuun näyttelyyn, joka on avoinna niin kauan kuin alueelle rakennettu jääkatedraali on avoinna yleisölle.

Näyttelyn avaamisen jälkeen tuli vuoroon valmistautuminen Turussa 14.2. järjestettyyn Love Me Do -tapahtumaan, johon olin ilmoittautunut jo syksyllä. Tapahtumassa ottamani kuvat eivät onnistunee valojen takia.

Näyttelystä ottamani kuvat kärsivät myös valoista ja lasikkojen heijastuksista. Tässä kuitenkin muutamia. Kuvien mekot on ostettu käytettyinä rekvisiitaksi.

Rollup ja kuvan pitsimekko olivat lainassa Kivikeskuksen näyttelystä myös Turun tapahtumassa
Pitsinen häämekko on vuodelta 1979 ja se on ostettu Turusta. Tästä häämekosta syntyi idea kokeilla pergamentin värjäämistä, jolloin ne saa paremmin esille valkoisesta taustasta. Mekko oli mukana Turun messuilla ja on nyt Juuan Kivikeskuksen näyttelyssä.


Kuva Kivikeskuksen näyttelyn toisesta lasikosta.

Nurmeslainen Kampaamo Vuokko on taikonut mallipään kampauksen. Pergamenttikukat on kevytensä takia helppo kiinnittää hiuskoruiksi.

Tässä näyttelyn mekkovalikoimaa koruineen.

Kukkakimppu pergamenttikukista lasikon päällä. Näistähän saisi vaikka hääkimpun, jota voisi käyttää myöhempienkin perhejuhlien koristeena.
Pergamenttikorujen haaste on saada ihmiset mieltämään, mistä materiaalista on kysymys. Sen takia painatin poronnahalle tällaisen julisteen. Kuva on näyttelyhuoneen ovella. Valaistusolosuhteista johtuen kuvan laatu on heikko. Livenä tämä on  näyttävä.
Tiukasta aikataulusta johtuen en ole ehtinyt kuvaamaan värillisiä koruja ja koristekukkasia lainkaan muutoin kuin kännykällä.

Ei kommentteja: