Translate

3.9.2014

Yhteenveto kesän näyttelyistä

Kesän 2 näyttelyäni ovat nyt päättyneet. Karjalasta Kajahtaa -näyttely Nurmeksen Taitokeskuksen ullakolla oli 16.6. - 15.8.2014. Näyttelyssä kävi yhteensä 726 henkilöä, mikä on ihan hyvä määrä Nurmeksen kokoisella paikkakunnalla. Vieraskirjan mukaan kävijöitä oli eri puolilta Suomea, jonkin verran Euroopasta sekä muutama kävijä Austraaliasta ja Uudesta Seelannista. Vieraskirjaanhan läheskään kaikki eivät laita nimeään.

Ihmiset olivat pitäneet hyvin positiivisena sitä, että näyttelyssä oli mukana oman paikkakunnan käsityötä. Rasitteena kävijöillä oli jyrkät portaat sekä hellekesän kuumuus peltikattoisella ullakolla.

Tämän näyttelyn avajaiskuvat ovat aikaisemmassa postauksessani.

Mahdollisuus Kivikeskuksen näyttelyyn tuli vähän yllätyksenä. Poikkesin Valamon talkooviikon jälkeen Kivikeskukseen kyselemään mahdollisuutta näyttelyyn ensi kesäksi. Kävi ilmi, että siellä oli yksi tyhjä näyttelytila alakerran perusnäyttelytilassa. Niinpä olin pystyttämässä näyttelyä perjantaina 18.7. ja näyttely oli avoinna elokuun loppuun saakka.

Alakerran Aarrekammio -näyttelytila on erinomainen seinäkaappeineen ja isoine lasikkoineen. Näin nopeassa aikataulussa ongelmaksi oli muodostumassa, miten saan näyttelystä näyttävän niin isoon tilaan. Ratkaisu löytyi jälleen kerran kirpparilta hankituista juhlapuvuista, joiden kanssa laitoin korut seinäkaapeihin, Tässä kuvia puvuista koruineen;

Iltapuku ja Sisin-sarjan hopeakorut sinisen akaatin kanssa
Kevyt iltapuku, Metsänkeiju-korut sekä vielä nimettömiä valonsäde-koruja.
Äitiysmekkona turkoosi tunika, jonka kaulus on kiinnitetty pergamenttiruusulla. Vatsanpäällä helisevä äiti-lapsi kellokukka ja alhaalla tyynyllä pari kelloa sekä Elämän synty-koru. Palapelin pala tyynyliinan värin kanssa kertoo, että vauva on jo syntynyt.Marjapuuron värinen mekko on saanut koristeekseen suuren Kehrä-sarjan riipuksen ja korvakorut. Alhaalla kiven päältä laskeutuu pinkin akaatin kanssa tehty Kehrä-korusarja.
Kaulassa on Sisin-sarjan hopeakoru, joka on tehty turkoosien akaattihelmien kanssa. Pellavahuovan päällä on erilaisia pergamenttikoruja, samoin lantion kohdalla pergamenttisulka.
Läpikuultavan iltapuvun huivi on kiinnitetty pergamenttikukkasella. Alhaalla pergamenttikoruja sekä Sisin-sarjan kaulaketju makeanveden helmillä.


Ensimmäiseen kaappiin laitoin tervetulotoivotuksen. Näyttely sai nimensä näyttelytilan nimestä ja juhlapukujen kanssa esitellyistä koruista; Gaala-ilta Aaarrekammiossa.


Kävijöiden määrästä minulla ei ole tietoa. Vieraskirjan mukaan kävijöitä oli sekä kotimaasta että maailmalta. Palaute oli positiivista.

Lämpimät kiitokset sekä Taito Pohjois-Karjalalle että Suomen Kivikeskukselle mahdollisuudesta olla mukana näyttelyissä.Ei kommentteja: