Translate

20.8.2013

Yhteislupa-alue helpottaa kalastusta - vai helpottaako?

Keski-Iijoen alueelle on perustettu yhteislupa-alue. Se, miten koskilla voi ja saa kalastaa, tuntuu edelleen olevan kaikille täysin epäselvää. Ensimmäisistä papereista, mitä luvanmyyjille tuli, sai sen käsityksen, että vetouistelu ei ole lainkaan sallittua. Se tieto korjattiin. Seuraava kalastuksenvaljojalta juhannuksena saatu tieto oli, että koskilla ei saa kalastaa moottorilla ajaen, kuten on tehty tähän saakka. No, sekin tieto kumottiin alueen vastuuhenkilön toimesta puhelimessa joitain viikkoja sitten. Sen jälkeen on jälleen liikkunut huhuja, että tämä rajoitus pitäisikin paikkansa. Netin lupamyynnistä ei myöskään asia selvinnyt.

Laitoin kyselyn Iijoki.fi-sivustolle. Siellä nimittäin luvattiin, että sivuston yhteydenottolomakkeella voi kysyä kaikkea aiheeseen liittyvää. Vastausta ei ole kuulunut, tosin ei sellaista sivustolla kyllä luvattukaan, joten se siitä.

Lähdimme kaikesta huolimatta viikonlopuksi Iijoelle kalalle.  Ongelma, miten koskilla kalastaisimme, ratkesi ilman pohdintoja. Iijoen vesi on alempana kuin miesmuistiin. Koskelle ei ollut mitään asiaa veneen kanssa uistelemaan. Niinpä minä kokeilin kalastamista Kellokosken rantakiviltä, ktso  Iijoki.  Alku näyttikin lupaavalta. Sain yhden mitat täyttävän tammukan.

Sen jälkeen tuuri kääntyi. Märkä rantaheinikko luisti alta ja niin olin kuraisessa rommakossa polvillani toinen kenkä täynnä vettä. Enhän minä nyt siitä vielä lannistunut. Kahlailin lähes kuivillaan olevaa kivikkoa kohti väylää, kunnes horjahdin istualleni kivien väliin. Takamuksen lisäksi taskussa oleva puhelin kävi umpisukkelossa. Pari puhelua se vielä toimi, mutta pimeni sitten.

Levittelin puhelimen pihassa aurinkoon kuivumaan. Näyttö piti repiä lievää väkivaltaa käyttäen auki. Iltasella hiustenkuivaajan avustuksella viimeisetkin kosteudet kuivuivat ja puhelin alkoi jälleen toimia.

Mitä tästä opimme? Pienikin loma voi antaa monenlaisia kokemuksia. Terveellisempää on kuitenkin rikastuttaa kokemusmaailmaansa tasaisella alustalla - vaikkapa tanssilattialla.
2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kato Airi kun matkailu avartaa .. ainakin kokemuksia... sait sen puhelimen sitten toimimaan.

Sirpa

Airi Hietala kirjoitti...

Juu, se toimii sittenkin.
Avartaahan se, jos vain vanhat luut kestää.