Translate

24.10.2012

Muita pergamenttikoruja

Alla kuvassa on rintaneula, joka vielä hakee viimeisintä muotoaan. Se on valkoista pergamenttia, osat hopeaa ja kiilto tulee valkokullasta. Taakana on rintaneulamekanismi. Muutamissa se on valmisosana, suurimpaan osaan olen kokeillut itse tehtyä lukkoa erilaisina versioina. Nuo kaikki kolme uloketta ovat koveria "pesiä", vaikka ne kuvassa helposti näyttävätkin kuperilta. Tämä on koru, joka istuu hyvin niin juhlamekkoon kuin villapaidankin rintamukseen.
Tässä muutamia korviksia pergamentista hopean ja lehtikullan kanssa:


Yläkuvassa on lehtikorvakorun lisäksi hiuskorukokeilu. Se on tehty vähän liian ohuesta poron rumpunahasta, eikä ole tuollaisenaan toimiva. Korvakoruissa pergamentti toimii erinomaisesti. Koruista voi tehdä keveytensä ansiosta näyttäviä ilman korvalehtien venymisvaaraa.

Seuraavan kuvan korvikset on tehty 2-osasisina yhdessä Sisin-sarjan hopeaosan kanssa.  Lehtikulta antaa korulle tarvittavaa näyttävyyttä.Tässä samanlainen "simpukka" 1-osaisena soikean Sisin-renkaan kanssa. Näiden korvisten kokoa, muotoa ja hopeaosaa vaihtelemalla saa koruun yksilöllisyytta.Tämä korvakoru on läpinäkyvää poron rumpunahkaa, joka on viimeistelty punertavalla lehtikullalla. Edellisissä koruissa oli valkokultaa.


Tässä valkoisista pergamenttilehdyköistä tehdyt korvikset. Lehdet ovat malliltaan yksilöitä, mutta yritän löytää lähes samanlaiset parit. Valkokulta antaa tarvittavaa juhalvuutta.

Tässä yllä kuvattujen lehtikorvisten seuraksi kevyeen hopeaketjuun tehty kaulaketju, jossa edessä neljän lehdykän riipus. Koruun on tarkoitus lisäta viides lehti, jolloin se näyttää paremmalta.


Ei kommentteja: