Translate

14.1.2012

Mukana innovaatiotoiminnan edistämisprojekstissa

Kerroin facebookissa olevani Oppia ja Työtä messuilla Innevaatioasistenttiprojektin osastolla esittelemässä yritystäni ja sen tarpeita. Mikä ihmeen projekti?  Innovatioassistentti on korkeakoulutetuille väylä työelämään (koulutusjakso 2 kk ja työelämäjakso 6 kk) ja yrityksille tuoretta tietoa ja uusia resursseja kehittämiseen. Yllä olevasta linkistä löytyy lisätietoa projektista. Tässä tietoa, miten se minua koskee.

Osallistuin syksyllä tällaisen projektin haastatteluun: ”Käytäntö lähtöisen innovaatiotoiminnan edistäminen Pielisen Karjalassa”. Kyselyssä kartotettiin yrityksen tilannetta, mahdollisia uusia ideoita ja tarvetta saada apua niiden toteuttamiseen. Käytännön apuna esillä olivat sekä ammattikourkeakoululta saatavat palvelut että innovaatioasistenttikoulutus ja sitä kautta mahdoillisesti saatava harjoittelija.

Sain Innovaatioasistenttikurssilta  Päivikin, joka on tekstiilimuotoilija,  kolmen kuukauden työhön perehdyttämisjaksolle. Hän aloitti marraskuun puolivälissä ja jatkaa helmikuun puoliväliin. Joulun alus meillä meni aika lailla urakkaluonteisesti. Minä olen jo saanut uudet telineet korujen esillepanoon ja oppinutesillepanoa, mm., että koko repertuaariaan ei kannata tunkea samalla kertaa mukaan. Nyt on tarkoitus päästää uusien asioiden ideointi valloilleen, mm. kokeilla erilaisten materiaalien yhdistämistä hopeaan. Päivikki on jo koulutushankkeen blogissa kertonut ensimmäiset kokemuksensa harjoittelusta. Pyydän häntä helmikuussa kertomaan myös täällä, mityä hän on tänä aikana oppinut.

Oppia ja Työtä messuille menemme yhdessä. Päivikki on tehnyt diasarjan, jossa esitellään verkkokaupassa myynnissä olevia koruja, eräälle pienyritykselle liikelahjoiksi tehtyjä yksilöllisiä rintakoruja sekä uutta ideaa juhlapukujen uudistamisesta hopeakoristein. Tuunaamme malliksi yhden mustan kirpparimekon. Päivikki esittelee omaa osaamistaan toiveena palkallisen työn löytäminen Joensuun alueelta. Messuilla Joensuun Areenassa olemme siis 25.-26.1. klo 13-14.

Yritykseni on "Käytäntölähtöisen innovaatiotoiminnan edistäminen Pielisen Karjalassa”  -loppuraportissa yhtenä kolmesta pilottiyrityksesta otsikolla; Esimerkki innovatiivisestä senioriyrittäjäjästä ja uuden palveluinnovaation kehittämisestä. Raportti julkaistaan ainakaan PAMK -sivuilla  numerolla C 57.

Ei kommentteja: