Translate

27.2.2011

Seepran erilaliset pyjamat

Sanburussa oli seeproja kohtuullisen paljon. Ne olivat tottuneet autoihin, joten niitä pääsi kuvaamaan helposti. Niiden raidoitus oli suhteellisen tasainan ja mahanalus valkoinen.
Sangaren ylängöllä seeproja esiintyi myö runsaasti, mutta ne kaikkosivat autoja, eli karkuun juoksevia seeproja ei ehtinyt saada lähikuvaan. Raitojen muoto näkyy kuitenkin hyvin.  Kuvioin ti poikeeaa huomattavasti Samburun seeprojen pyjamakuosista.
Sangaressa oli myös hevosia, jotka näyttivät olevan suhteellisen tiiviissä vuorovaikutuksessa seeprojen kanssa. Hevosten mukana kulkeva seeproidi on saanut isältään raidat ja äidiltään värityksen. Työnjaon voinee päätellä siitä, että se seurasi hevoslaumaa.

Seeproidi on niin suoraselkäinen seepran tapaan, että sillä ei voi ratsastaa, eikä se taida kesyyntyäkään kovin helposti.

Alakuvan seeprat on kuvattu matkalla bogoriajärjelle. Niidenkin ulkoasu poikkeaa jon kin verran yläkuvien seeproista raidoituksen muodoissa.


Masai Marassa seeproja oli hyvin vähän, eikä niistä yhtään sattunut minun kamerani eteen. Minulla ei ole tarkkaa muistikuvaa niiden raidoituksesta.

Seeprakuosia oli hyödynnetty joissain matkamuistoissa ja kankaissa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hienoja kuvia! Mielenkiintoinen tuo seeproidi, enpä ole tuollaista ikinä nähnyt missään kuvissakaan.

Tuleekohan nyt Afrikan luonnon inspiroimia koruja kauppaan?

Airi Hietala kirjoitti...

Katsotaan, poikiiko matkasta mitään, kunhan ensin on saanut kokemukset sulateltua. Joka yö olen siellä vielä unissani.