Translate

24.2.2011

Leopardeja ja gepardeja

 Leopardeja ei ole kovin helppo löytää. Yläkuvan yksilön päiväettosia ihailimme Nakura-järven luonnonpuistossa. Aikansa pensaan takana maattuaan se päätti poseerata runsaalle katsojajoukolle. Se nousi venytellen ja käveli rauhallisesti tien vierusta ja sen jälkeen autojen välistä tien toiselle puolelle häviten metsikköön.


Tämän leopardin tapasimme Samburussa. Se oli niin kaukana tiestä, että sain siitä vain piilokuvan. Kameran asetuksetkaan eivät tainneet olla ihan kohdallaan. Hyvin unet näyttivät puunoksalla maistuvan. Mitenkähän meidän päikkärit onnistuisivat noissa oloissa. Tekis varmaan tasapainoaistille hyvää, mutta tuskin hauraille luille.


Hahtuvapallot puussa ovat pienten kutoja-lintujen pesiä. Niitä esiintyi hyvin paljon.

Gepardeja näimme usempaan kertaan jo matkamme ensimmäisessä kohteessa, Samburussa. Pois lähtiessämme poikkesimme katsomaan perhettä, jossa lapset leikkivät ja ilakoivat emon lepäillessä puunvarjossa.


Tässä gepardiperhe puun varjossa aterialla. Emo söi ensin ja on jo ettosilla. Pennut näykkivät saalista ja pyörivät emon ympärillä. Emo on pannoitettu. Kuva on Samburusta.

Pääsimme nauttimaan kuvan gepardin saalistusyrityksestä. Tässä se on hiipimässä pensaan taakse odottamaan saaliin tuloa lähietäisyydelle. Tällä kertaa saalis ei tullut riittävän lähelle ja gepardi luopui yrityksestään hetken takaa-ajon jälkeen.

Saalistusyrityksen aikaan autot onneksi pysyttelivät hyvän matkan päässä ja kaikki seurasivat näytelmää suuren jännityksen vallassa.

Tässä gepardiperhe nauttii ruokaettosista mahat pullollaan puun varjossa.

Gepardikuvista alemmat ovat Masai Marasta.
Ei kommentteja: