Translate

19.10.2016

Kolin opppisopimuskoulutuksen antia

Tammikuussa alkoi luontomatkailuyrittäjille suunnattu tuotteistamisen ja markkinoinnin monimuotokoulutus oppisopimuksella. Koulutuksesta vastasi Osuuskunta Paluu. Kahden päivän lähijaksoja oli viisi ja ne pidettiin Kolin Luontokeskus Ukossa. Työssäoppimisjaksojen aikana teimme välitehtäviä ja kokoonnuimme mentorointiryhminä. Tämäkin koulutus oli viimeinen ei-tutkintoon tähtäävä oppisopimuskoulutus, kuten aikanaan Valamon opistossa  käydyt hopeakurssit.

Kurssilla kävi vakinaisten vetäjien lisäksi erinomaisia alansa ammattilaisia jakamassa osaamistaan. Heidän annissaan on vielä pureskelemista pitkäksi aikaa.

Kolin kurssi on ollut erittäin antoisa. Oma yrittäjäprofiili tavoitteineen täsmentyi. Nyt alkaa käytännön opettelu siihen, että kaikkia innostavia ideoita ei tarvitse minun lähteä kokeilemaan. Oma yrittäminne pitää saada tämän ikäisen ihmisen mittoihin. Nyt vielä pitää opetella se vaikea sana; EI.

Luoononväresestä vuodennahasta tehty koru,  
Päätavoitteeksi tulevaisuuteen nousi nahkapergamentin käsittelytaitojen opettaminen nuoremmille, jotta en vie vuosien työn tuloksena oppimaani taitoa hautaan mennessäni. Tämä materiaali on suurimmalle osalle ihmisistä niin outo, että vieläkään sitä ei tunnisteta edes livenä koruistatani. Sitä ei oikeastaan voi edes ihmetellä, koska kieltämättä ne eivät nahalle näytä kaikessa herkkyydessään läpikuultavuudessaan.

Tämä on poronnahkaa, joka on värjätty ja muotoiltu rummunteossa jääneistä reunapaloista.

Toinen kurssin aikana kiteytynyt tavoite on profiloitua matkailun oheispalvelujen tuottajana siten, että tarjoan työpajakäyntejä ja kursseja tänne tuleville matkailijoille ja toki myös paikkakuntalaisille. Tähän tavoitteeseen pyrimme yritysten yhteystyöllä, Tietoa tästä löytyy lähiaikoina avattavalta sivustolta www.taitoajatarinoita.fi. Myös oma sivusto nettikauppoineen on uudistumassa jälleen kerran. Sen parissa pakerretaan nyt kaikki liikenevä aika, mutta tällä kertaa ammattilaisten kanssa yhteistyössä.

Ei kommentteja: