Translate

31.12.2013

Paljon on vuodessa tapahtunut

Kuluneeseen vuoteen ovat tilaustyöt tuoneet omat haasteensa. Olin ollut aiemmin sitä mieltä, että minun ei tarvitse kaikkea opetella. Ihan hyvin voin teettää esimerkiksi kivenistutukset alihankintana. Eihän se kuiteskaan näin mene. Olen vuoden aikana tehnyt yhden haastavan sormuksen syntymäpäivälahjaksi sekä kolme vihkisormusta ja opetellut kivenistutusta sekä kotona että Valamossa.

Alla tilaustyönä tehdyt rannekoru ja Kiven synty -sormus.Syksyllä syntyi uusi korusarja, Kosketus. Siinä pinta on kuvioitu höyhenillä. Yksi sarjan riipuksista löysi tiensä joululahjana Austraaliaan.Pergamenttikorujen kehittely astui pitkän askeleen eteenpäin, kun syksyn aikana sain sen tottelemaan tahtoani ja näin syntyivät herkät liljat. Nyt olen tehnyt tästä materiaalista kahdet hääkorut.


Uutena toimintamuotona on tänä vuonna tulltu ohjelmaan myös Voimakorukurssit. Niistä löytyy lisätietoa aikaisemmista postauksista.

Alkusyksystä yritykseni markkinointia varten rekisteröin aputoiminimen; Design Airi Hietala. Se kuvaa hyvin suunnittelijan rooliani. Nyt olen syksyn myötä hankkinut uudet lomakkeet ja teettänyt bannerikuvat nettikauppaan ja blogiin. Tarkoituksena on ensi vuoden puolella saada nettikauppaan englanninkielinen versio.

Hopeakorujen menekissä lama näkyy vielä, mutta selviä vilkastumisen merkkejä heräteostojenkin puolella on näkyvissä. Tämä on antanut mahdollisuuden keskittyä uusien tuotteiden kehittämiseen ja omien taitojen hiomiseen myös uusilla alueilla.

Oman työpajan saaminen alkuvuodesta on selkeästi helpottanut omaa asumista. Nyt ei enää ole ihan joka huoneen nurkat täynnä tarvikekasoja. Pajaan on myös aiempaa helpompi asiakkaiden tulla käymään.


Nurmes täyttää nyt vuodenvaihteessa kaupunkina 40 vuotta. Sen kunniaksi olen julkaisemassa Nurmes-korujen sarjaan hopeisen juhlavuoden pinssin. Siitä en laita vielä kuvaa tähän. Pinssin ensimmäinen kappale luovutetaan tänään kaupungin järjetämässä torijuhlassa kaupunginjohtaja Asko Saatsille.

Kiitokset Kuluneesta Vuodesta ja Onnea Vuodelle 2014!

Ei kommentteja: