Translate

29.11.2013

Verkkokauppa ja uniikkikorut - mahdoton yhtälö, vai onko?

Aloitin koruyrittäjänä ja verkkokauppiaana 2009, eli keväällä tulee viisi vuotta täyteen. Koko ajan suuntaus on ollut enenevässä määrin kohti uniikkituotantoa. Sarjatyö ja valmiiden mallien toistaminen ei ole minun juttuni. Aina, kun pitäisi täydentää varastoja tekemällä sarjoihin kuuluvia osia varastoon, on ihan pakko sukeltaa uusiin kokeiluihin.

Sarjoistakin teen lukuisan määrän erilaisia versioita. Useinkaan minulla ei ole nettikauppaan kuvattua korua sellaisenaan varastossa. Miten pitäisi toimia, kun tulee tilaus? Oikeastaan valittavana on useampikin vaihtoehto. Esimerkiksi ristit ja enkelit ovat minulla kaikki uniikkeja. Näiden kohdalla teen yleensä niin, että laitan asiakkaalle kuvan, jossa on senhetkinen varastoni. Useimmiten versioita löytyy muutamia kymmeniä erilaisia varastostakin. Näistä hän voi valita mieleisensä, taikka teen lisää vaihtoehtoja, jotka ovat lähempänä asiakkaan tilaamaa versiota.

 


Sarjoihin kuuluvista koruista teen yleensä lähes kuvan mukaisen version, jonka lähetän asiakkaalle, ellei hänellä ole ollut siihen jotain erityistoivomuksia.
Tilaustöistä teen ensin luonnoksia muilla materiaaleilla tai piirtämällä. Kun asiakas on hyväksynyt mallin, alkaa lopullinen työstäminen. Esimerkiksi sormusten kohdalla teen niin monta versiota, kuin on tarvis, jotta asiakas on tyytyväinen lopputulokseen. Sormuksia en ole toistaiseksi laittanutkaan verkkokauppaan, vaan tehnyt ne tilaustöinä ja harjoituskappaleet, liian suuret tai pienet yksilöt ovat myynnissä erilaisissa tapahtumissa.

Luonnos
Lopullinen versio
 
Nyt vaikeuskerroin on noussut aika moninkertaiseksi pergamenttikorujen kanssa. Muokkaamaton nahka on todella kevyttä ja koruina herkkää. Sen luonnetta on vaikea saada vangittua valokuviin. Nyt onkin hyvät neuvot kalliita, miten sen saa markkinoille. Parit hääkorut olen näistä jo tehnyt ja nyt materiaali alkaa jo taipua monimutkaisempiinkin malleihin
.Jos näiden pergamenttikorujen markkinointiin on jollakulla hyviä neuvoja, otan ne suurella kiitollisuudella vastaan. 

Myönnetään, myönnetään,  ei tällaisessa tekemisessä ole mitään yhteyttä bisneksen tekemisen kanssa. Minun suurin motivaationi onkin, että ei tarvitse viimeisellä portilla katua, että ei tullut kokeiltua, mihin siivet kantaa.

Ei kommentteja: