Translate

2.9.2012

Pohjoinen ulottuvuus rumpunahan muodossa

Nurmeksen elokuvajuhlien tämän vuoden teemana oli pohjoinen ulottuvuus. Tämänpäiväisen Paluumuuttajat-tapahtuman yhteydessä oli paikalisen yritystoiminnan esittely karjalaisen torin muodossa Nurmeksen uudella Pielisareenalla.

Totesin olevani mukana ajankohtaisella teemalla, kun esittelin tämänvuoden tuotekehittelyn nykyvaihetta, eli poronnahasta tehtyjä pukukoruja ja ensimmäisiä kokeiluja reliefien muodossa.

Korut esittelin kirpparilta ostettujen pukujen kanssa, jotta ihmisten on helpompi mieltää, miten vähällä voi uudistaa käytettyjä pukuja asustein tai koruin.

Tuotekehittely jatkuu edelleen. Korujen kiinnitys vaatii vielä mietintämyssyä. Ainakin osa muoteista on tehtävä uudelleen, kun niissä oleva liike kääntyikin yllättäen pyörimään vastapäivää, kun muotoilin ne  "nurinpäin". Osa kukista on tehty läpikuultavasta nahasta, joka ei oikein värillistä taustaa vasten toimi.

Näytteillä oli myös ensimmäiset rumpunahasta tehdyt reliefit. Nekin kaipaavat edelleen kehittelyä. Enkelin helma ei vielä suostunut hulmuamaan tuulessa, eikä tuulenpuoleisen siivenkään vastaansarhaaminen näyttäydy, ainakaan kuvassa. Ja sitten vielä tämä kuvaamisen vaikeus moninkertaistuu tällä materiaalilla.

Näissä kaikissa on koristeena lehtikultaa joko punakultana tai valkokultana.

Marraskuuhun mennessä pitää ahkeroida jo ainakin jotain valmiiksi tuotteiksi. Olen nimittäin ilmoittaunut Tampereen kädentaitomessuille, jossa näiden virallinen ensiesittely tapahtuu. En talvella tätä projektia aloittaessani osannut aavistaa, millaisen urakan otin, mutta työ jatkuu ilolla - vaikka joskus usko meinaa olla lujilla.

4 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Upeita ovat :) mielenkiinnolla odotan, miten kehittelet eteenpäin.

Airi Hietala kirjoitti...

Kiitos, Tanja!

aimarii kirjoitti...

Onnenpotku täältäkin Tampereen messuja ajatellen.
Hyvä idea yhdistää kirpparilöytöihin korut. Kuvissa näyttää hyvältä, tosin kuvat koruista voisivat olla enemmän makroja. Yksityiskohdat näkyisivät paremmin.

Airi Hietala kirjoitti...

Kiitos, Aimarii. Kuvaa noita uudelleen, kunhan ehdin tehdä uusia kukkasia läpinäkymättömasta materiaalista. Sitä ennen joudun uusimaan myös muotteja.