Translate

23.4.2012

Terveiset Valamon hopeakurssilta

Eilen alkoi Valamon kansanopistossa Hopeaikonit, riisat ja käätypunokset. Työtiloista johtuen kurssit ovat pieniä, vain 7 osallistujaa mahtuu työskentelemään pajassa. Opetuksen kannalta se on etu.

Päivät ovat pitkiä. Eilen oli teoriaosuus, jota jatkoimme klo 22 saakka. Siellä tuli monta uutta asiaa mm. pakottamisesta ja muotoilusta. Tänään käytiin läpi uusien opiskelijoiden kanssa työvälineitä ja perustekniikoita.  Aikaisemmilla kursseilla hopeaikonin teon aloittaneet pääsivät suoraan jatkamaan  töitään.

Tällä viikolla pääsen ensimmäistä kertaa kokeilemaan pakotusta pikipadassa. Ensin täytyy tehdä levyyn alkumuoto vasaroimalla. Tarvittavat punsselitkin teemme itse. Vähän kyllä hirvitti, kun seurasimme ikonien irrtoittamista pikipadasta ja ennen muuta niiden puhdistamista piestä. Olipahan isotöinen homma.  Viikon lopussa näkee, saanko mukaani käyttökelpoisen rannekorun.

Otin jälleen videokuvia ikonin irroittamisesta pikipadasta sekä työn vasaroinnista. Laitan ne verkkoon, kunhan ehdin leikkaamaan ne kotiin päästyäni.

2 kommenttia:

aimarii kirjoitti...

On niin paljon alaa tuntemattomalle vierasta sanastoa, mutta olet innostunut korunikkari ja aina uutta oppimassa. Odotan videota, uskon, että siitä selviäisi mulle pikipaidat ja vasaroinnit.
p.s Anteeksi, etten saanut aikaiseksi jatkaa tässä taannoin sinulta saamaani haastetta, kun olen siihen aiemmin jo vastaillut. Löytyy linkistä.
http://www.aimariih.vuodatus.net/blog/2809610/seitseman-faktaa/

Airi Hietala kirjoitti...

Anteeksi, kun en huomannut, että olit jo haasteen saanut.

Pikipadat sun muut vilisevät tuolla korvien välissä vielä näin saunan jälkeenkin.