Translate

20.5.2011

Opiskelu jatkuu

Tähän mennessä olen sahaillut koruaihiota. Vasaramuotoiluharjoituksena tein yhden tuplasydämen levystä, tosin sekin on vielä pahasti kesken. Syrämet piti sahata erilleen, kun tulivat liian pitkään "varteen", enkä saanut sitä kääntymään riittävästi. Nyt ne on juotettuna yhteen ja odottavaty taustalevyn juottamista ja sen jälkeen vielä montaa muuta työvaihetta.  Välissä tein harjoitustyönä hopeisen kupin, joka sekin on vielä viimeistelemättä.

Syksyn kurssia varten on valmiina medaljongin osat. Siihen on tarkoitus ympätä kaikkia mahdollisia tekniikoita. Putki saranaa varten on jo tehtynä. Samoin odottamassa on taivuteltava koru, joka on kuulemma sangen haasteellinen, enkä yhtään sitä epäile.

Kun korujen tekemistä on opetellut itsekseen, varmimmin on kirkastunut se, miten pohjattoman paljon olisi opittavaa. Olen yrittänyt olla kärppänä paikalla, kun jollekulle on jotain asiaa selitetty. Toinen asia on tietysti se, mitä korvien väliin jää. Opettajan tavoitteet ainakin ovat korkealla ja helpolla hän ei tule päästämään ketään, etenkään minua.

En tiedä, ehdinkö tällä reissulla kokeilemaan lasin kaiverrusta. Jos sen oppisi, tiffanytöiden jäljiltä jääneelle lasivarastolle löytyis hyötykäyttöä.Kuvia en ole myöskään vielä ehtinyt ottamaan. Kameran vuoro on maanantaina, jolloin olen yksityisopetuksessa.

Ei kommentteja: