Translate

16.8.2010

Tekee mieli sieneen

Löysin kesän ensimmäiset sienet aamuisella lenkillä erään vaaran laella olevalta kosteikolta. Olivat vain kaikella todennäköisyydellä valkoisia kärpässieniä, joten jätin keräämättä. Samaisella kosteikolla oli kesän ensimmäinen hapero nostanut päätään. Vaaranpäällyskuusikko oli muutoin ihan sen näköistä, että siellä voisi kasvaa vaikka mustia torvisieniä suppiksista puhumattakaan.

Kyllä tuli oikein himo päästä viimeinkin sieneen. On vain ollut ja on edelleenkin niin kuivaa, että tuskinpa tulevana syksynä mitään saalista voi odottaa. Viereinen kuva löytyi arkistojen kätköistä ja se vielä lisäsi tuskaa.

Vaaran rinteeseen hakatun aukon reunoilta löysin kuitenkin mustikoita vähän syöntimarjoiksi, vaikka puolukkamaita olinkin pilkottamassa. Näyttää sille, että puolukatkin saa etsiä joltain toiselta paikkakunnalta.

Nyt pitäisi keskittyä koruvaraston täydentämiseen, kun on päässyt kesän aikana hupenemaan. Taas vain kävi niin, että oli pakko kokeilla jotain uutta. Yritän lähipäivinä saada kuvattua taas joitain kokeiluja.
Posted by Picasa

Ei kommentteja: