Translate

22.4.2010

Levyntyöstövälineitä

Maanantaina tuli levyntyöstövälineet. Mies kävi metallipajalla teettämässä auton tunkilla toimivan puristimen isolle prikkaleikkurille. Meidän tunkkimallin teho riittää vain 0,4 millin levylle. Giljotiinilla pystyy leikkaamaan ainakin 1,5 millistä kuparia, eli kuparikoruihin voisi palata jälleen.

Alkuviikon siivousurakan takia pääsin tekemään ensimmäiset kokeilut vasta eilen illalla.  Ensimmäisen version kokeilin kuparista. Sitä voisi vielä joko patinoida tai etsata.


Toisen kokeilun tein hopeapyörylästä, johon tein tein yläosaan aika ison reijän ja ripustin siihen turkoosihelmen. Korun punsseloin kuperaksi ja vasaroin reunoihin säteittäiset viivat. Korusta tuli ihan hyvän näköinen. Tämä kappale pitää kuitenkin jättää omaan käyttöön. kun pyörylä jäi hieman vajaaksi parilta reunalta. Tällä mallilla sais hyvännäköisiä korviksia. Yritän kuvata korut tänään.


Tänään pitänee käydä näyttämässä lekurille eilisen luustotestin tuloksia. Nousin siivoamaan vessan peilikaapin päällystä. Astuin altaan reunalle, jolloin tasapaino petti ja alastulo oli varmaa. Paikka oli vain senverran ahdas, että löin kylkeni keittiöjakkaraan, vessan istuinkin taisi jotain kohtaa kolhia ja yksi varvas on taas mustana. Lattialla piti vähän aikaa kuulostella, noinko tästä ylös noustaan.

Ensimmäisen kuvan riipuksesta tuli harjoitusversio, piti paikata. Tein toisen samantapaisen, mutta patinoituna. Nuo kaksi seuraavaa versiota ovat muutoin samantapaisia, mutta sisällä oleva koriste on erilainen.
Kupaririipus on harjoituskappale. Se on tehty 1.5 millin levystä ja kokeiltu erilaisia punsseleita. Kyllä tätäkin voi ihan hyvin käyttää esimerkiksi villapaidan kanssa.