Translate

29.1.2010

Koruntekijän arkea

Joulusta on selvitty hengissä ja vuodenvaihteen inventaario on tehty. Nyt pitäisi tehdä vielä kirjanpidot ajantasalle. Niitä onkin kertynyt minulle useampia; miehen eläkeläisharrastus, vävyn sivutoiminen bisnes ja poikakin aikoi kantaa kirjanpitomappinsa minulle, kun hänen kirjanpitäjänsä jäi eläkkeelle. Taidan tehdä tätä ihan liian halvalla, kukaan kun ei näistä maksa mitään.

Olin viikonlopun Sukka Summit -tapahtumassa Vuokatissa. Tapahtumaan sisältyi käsityömessut, joista ei tainnut mukana olevien järjestöjen lisäksi monikaan tietää mitään. Pakkanenkin verotti niin yleisöä kuin myyjienkin määrää. Kauppojakin silti syntyi ihan mukavasti. Tapahtuman parasta antia oli upea neuleiden muotinäytös, mannekiineina kajaanilaisen tanssikoulun nuoret sekä tapahtuman rento ja lämmin tunnelma. Minäkin osallistuin kaulaliinamaratooniin, kuten kuva todistaan.

Tuollaiseen tapahtumaan osallistuminen on melkoinen työllistäjä. Korujen puhdistaminen ja esille laittaminen vie aikaa. Mukaan otettavaa kamaa kertyy melkoinen määrä roudattavaksi. Onneksi minulla oli ystävätär kaverina tapahtumassa. Hän otti vastuulleen auton sulana pitämisen.

Siivotakin pitäis, kirjahyllyn päälle voi taas kirjoittaa nimensä. Tiskivuorikin odottaa koneeseen pääsyä.