Translate

8.2.2016

Rumpunahan reunukset saavat uuden elämän koruina

Meillä oli lauantaina vieraana lieksalainen rummuntekijä Ari Kuivalainen vaimoineen.  Olin tavannut Arin syksyllä verkostoitumistapahtumassa, jossa hän oli kertomassa yrityksestään. Siellä en saanut näppejäni pysymään erossa hänen rummustaan. Sovimme jo tuolloin, että tulen joskus hänen kurssilleen tekemään oman rummun. Rumpujen teon lisäksi hän on opiskellut Navajo-terapiaa, joka on Pohjois-Amerikan intiaanien käyttämä hoitomuoto. Lue lisää aiheesta hänen sivuiltaan: http://www.healing-drum.net/healing-navajoterapia/.

Kuva Healing Drum sivuilta.

Rumpujen kalvot tehdään poron rumpunahasta, eli nahkapergamentista.

Kiinnostukseni rumpuun tulee yhteisestä materiaalista. Rumpunahkahan on samaa pergamenttia eli muokkaamatonta nahkaa, jota minä olen kesyttänyt koruiksi.Lilja-riipus, vuohennahkaa Ikiaikainen-sarjaa.
Sarjan tarina vierellä.
IKIAIKAINEN

Herkkä kuin sudenkorennon siipi. Tai yön
jääriite veden pinnalla – se, johon valo luo
kuvioitaan. Pergamentista ja hopeasta.

Ikiaikainen –sarjan korut kertovat luonnosta ja
sen herkän mahtavista voimista. Ikiaikaisista.
Musta Korppi-sarjan kaulakoru
 
KORPPI

Korppi on mustaksi muuttunut Ikiaikainen. Kuin piki tai hiili. Valitse se,kun haluat asuusi vahvaa tyyliä ja dramatiikkaa. Vaikka rannekoru, se vie sinut aikaan, jona metsästäjä ja sotilas jännittivät jousensa tuetuin rantein. Korppi soi tummaa säveltä, ja on siksi myös rokkarin valinta.Ari toi tulijaisina rummunteosta jääviä reunuksia, jotka ovat poronnahassa parhaita osia korujen tekoon. Niistä löytyy mielenkiintoisimmat kuviot, jotka syntyvät nahan pingotuksessa.


Kuvassa poronnahan reunuksesta tehty sulka-aihio. Mustaa vasten nahan läpikuultavuus ja kuviot näkyvät hyvin.

Ei kommentteja: