Translate

27.3.2010

Koruvaraston täydentämistä

Olen monta päivää tehnyt osia varastoon. Nyt olivat vuorossa Sisin-sarjan kukat ja lehdykät. Isotöisiin maleihin olen sortunut. Tämä vaihe on aina kaikkein työläntä. Näitä pitäis vielä jaksaa urakoida. Keväällä ja kesällä olis helppo kasata niista koruja tarpeen mukaan.


Tuli noista osista sivussa tehtyä pari uutta juhlakoruakin. Tänään on vain niin pimeä päivä, että en saa niitä kuvattua. Lisään kuvan, kun tulee vähän aurinkoisempi päivä.

Sen sijaan tässä kuva uusista makeanveden helmistä rannekoruna. Tilasin kahta hintaluokkaa olevia helmiä. Molemmat ovat niin hyviä, että en erota, kummat ovat kalliimpia.

Torstaina sain viimein jätettyä investointitukihakemuksen. Onhan se sellainen byrokratia, jotta tuskin moiseen lystiin lähden toista kertaa.

Flunssa alkaa jo hellittää. Sain viikolla lekurilta aika tujua yskänlääkettä. Siitä ei annettu reseptiäkään ulos apteekista. Ei ole enää tarvinnut nousta keskellä yötä höyryä hengittämään. Sen sijaan leikin nyt sisar-hento -valkoista. Mies pääsi eilen kotiin lonkkaleikkauksesta. Nyt hälle on vaidettu kaikki mahdolliset varaosat. Sitä vielä odotan, että alkaisivat laittamaan uusia muistipalikoita. Niitä me tarvitsisimme molemmat.

Laitoin Facebookiin lupaamani morsiuskorujen kuvat. Itse pidän enemmän kevyemmästä versiosta.

20.3.2010

Leipomista ja flunssaan

Leivoimme maanantaina ja tiistaina leipää, rieskaa ja potakkalimppua. Tein myös kanttarellipiirakkaa hapanleipätaikin väliin. Maanantaina alkoi kurkku kipeytyä, eikä jauhonpöly suinkaan sitä helpottanut. Tiistaina uuni oli niin kuuma, että siellä olis vielä iltasella paistanut vaikka mitä, mutta veto loppui kesken päivää. Leipien tekemisen jälkeen otin parin tunnut päiväettoset.  Keittiön lämpätilalla, 37 astetta, lienee jotain tekemistä asian kanssa.


Flunssasta huolimatta en malttanut olla pois torstain tanssikurssilta ja perjantai-iltanakin kävimme tanssimassa monta tuntia. Väkeä oli vähän ja hyvä lattia. Mehän tanssimme kuin entivanhaan, vaikka mies on tiistaina menossa remonttiin, lonkkanivelen uusintaan. Toinen + molemmat polvet on jo uusittu.

15.3.2010

Lapset katsastettu

Viime viikko meni reissun päällä. Maanantaina kävimme Joensuussa ja iltasella kävimme katsomassa pojan uutta kotia Ylämyllyllä. Talo on vielä keskeneräinen, vaikka he asuvatkin jo siellä. Tekniikkaa on joka lähtöön, kunhan saavat valojenkin kauko-ohjauksen toimimaan.


Tiistaina ajelimme Muhokselle tyttären yli 100 vuotiaaseen uusvanhaan kotiin. Se onkin sitten toisesta ääripäästä, kunostettu perinteitä kunnioittaen. Kolme päivää meni Oulussa kauppoja kierrellen.


Nyt on sitten yksi aukko sivistyksestä paikattu. Olen hankkinut Yö-yhtyeen levyn. Tosin lupasin sen joskus viedä tyttärelle. Oulusta ostin tanssimusiikkia tanssiharjoituksia varten.

Illalla olimme taas kolme tuntia tanssikursseilla ja jalat olivat ihan muusina kotiin tultua.

7.3.2010

Jälleen uusiokoruja

Tein viikonloppuna useita uusiokoruja.

Tässä korussa pohjana oli asiakkaan lahjaksi saama koru, josta oranssipunaiset helmet ovat lähtöisin. Uusina helminä mukana on makeanveden helmiä sekä Karen Hill -hopeaa







Vierailulle tullut sukulainen toi mukanaan kahdet helmet uudistettaviksi.  Toiset olivat hematiittihelmet ja toiset luonnonvalkoiset helmet. Teimme niistä koruvaijeriin helminauhan, rannekorun sekä korvikset. Väleihin laitettiin pieniä kirkkaita kristalleja.


Lopuista hematiiteista tehtiin valmisketjuun pitkä kaulaketju.

Näiden kuvaamisessa kokeilin himmeää lasinpalaa kelopölkyn päällä. Kuvat otin vasta iltapäivällä, joten valo kävi vähäiseksi, eikä värit oikein onistuneet.







Tässä päivällä lasilevyn päällä otettu kuva makeanveden helminauhasta. Riipuksena on Karen Hill -orkidea.

3.3.2010

Byrokratiaa

Tänään pitäisi saada investointiavustusanomus lähtemään. Väänsin eilen melkein koko päivän hakemusplanketteja. Tarjouksia en saanut läheskään kaikista. Eihän firmat vaivaudu antamaan tarjousta muutamien kymppien tai edes satasien tuotteista.

Työkalupuolella pyysin tarjouksia Intiasta. Minun kielitaidollani se on ollut sangen kova koettelemus. Nyt pitäis vielä saada selvitettyä, merirahdin tullaus- ja kotimaankuljetuskustannukset. Tulee jo epäilys, että parasta on tilata kamat kotimaasta, maksoi mitä maksoi.

Onneksi oli taas illalla tanssikurssi, jotta sai tyhjättyä päänsä.